Havarijní pojištění: Jak často ho měnit a proč?

Tiskové zprávy, novinky na auto trhu, technika, srazy a nejen to :o)

Moderátor: Eiffel

Odpovědět
admin
Administrátor
Příspěvky: 190
Registrován: 26 říj 2012 13:19

Havarijní pojištění: Jak často ho měnit a proč?

Příspěvek od admin »

Kdysi dávno jste si sjednali havarijní pojištěnía od té doby jste ho neměnili. Proč taky? Ale možná je to chyba. Podmínky, ceny i obsah pojistek se v průběhu času mění. Takže je dost pravděpodobné, že nejen přeplácíte, ale v případě pojistného plnění i proděláte.

Propočítejte si havarijní pojištění
Každá pojišťovna mívá svoji kalkulačku havarijního pojištění a vás pak čeká nelehký úkol – porovnávat výsledky a hledat, které havarijní pojištění by srovnání vyhrálo.
Nechcete-li nad tím trávit svůj čas, můžete se obrátit například na Top-Pojištění.cz. Tam je také pro havarijní pojištění kalkulačka, která nabídne rychlé srovnání a rovnou vám ukáže nejvýhodnější havarijní pojištění, a specialisté, kteří vám se vším ochotně pomohou a poradí.

Jak často měnit havarijní pojištění?
Většině z nás se do jednání s pojišťovnami moc nechce. Je třeba vypovědět stávající smlouvu, pak sjednávat novou, dodávat veškeré podklady, obcházet pojišťovny. A podle doporučení specialistů na pojištění byste to měli dělat zhruba každé 2 roky, aby vaše pojistky byly stále aktuální a ceny výhodné. Ale kde na to jen vzít čas?
Nezoufejte – dnes už není potřeba řešit vše osobně. Mnohdy stačí zvednout telefon nebo vyřídit vše online. A pokud požádáte o pomoc specialisty z Top-Pojištění.cz, můžete na tom ještě vydělat, protože vše udělají za vás, a někdy jsou dokonce schopni vyjednat i nižší ceny.

Využívejte výhody
Havarijní pojištění není povinné. Ze zákona si musíte sjednat pouze povinné ručení, které v případě nehody pokrývá škody na zdraví a majetku třetích osob. Havarijní pojištění naopak slouží k pokrytí základních škod na vašem vozidle, plus si můžete připojistit další vybavení. Pro majitele nového nebo zánovního vozu je určitě výhodné mít obě tato pojištění.

• Pokud si sjednáte obě pojištění naráz, bývá pro havarijní pojištění cena většinou nižší.
• Využívat můžete bezeškodní bonus, který vám může ušetřit dalších až 50 procent.
• Pokud si nastavíte vyšší spoluúčast, bude pro havarijní pojištění cena ještě nižší (ale v případě škody zaplatíte víc).
• Nižší částku budete platit ve vyšším věku.
• Méně zaplatíte, když se přestěhujete z města na venkov.

Průběžné srovnávání se v kalkulačce pojištění rozhodně vyplatí. Stačí pár kliknutí a hned vidíte, kolik ještě můžete ušetřit.
Havarijní pojištění kalkulačka.jpg
Havarijní pojištění kalkulačka.jpg (145.69 KiB) Zobrazeno 3035 x

Odpovědět

Zpět na „News Room“